Харалан Александров: Бареков атакува политиците и затова го атакуват

Нищо необичайно няма в атаките срещу Николай Бареков. Това е стил на политическа борба, която е много отвъд добрия вкус и отвъд нормалността, но пък е присъща на нашите политици.
Аз лично не виждам нищо притеснително в това, че Бареков живее в скъпа къща под наем , но явно всички средства са добре дошли в борбата, която се развихря в момента. Тъй като той е решил да става политически лидер и очевидно добре се справя до момента, ще трябва да свиква с тези тип атаки, защото те се очертават като неизбежна част от конфликтите на българската политическа сцена. Друг е въпросът, че тези конфликти за съжаление отвеждат вниманието от истински важните неща.
Истината е, че атаката срещу Бареков за къщата, в която живее, е проява на безпомощност. Той е човек, който е бил мениджър на голяма телевизия. Няколко пъти се опита да даде отговор на въпроса как си е спечелил парите си в контекста на новата си роля. И не бива да има никакво съмнение, че тази атака е отговор на атаките, които той предприе. Разликата в случая е, че той атакува политиците – хората, които би трябвало да дават отговори, а в случая атакуваният е Бареков, който тепърва става политик.
Факт е, че Бареков участва в някакъв смисъл в задаването на правилата. И каквото и да си говорим за него, той е агент на промяната – изкриви политическото пространство за добро или за лошо. Направи го като скочи доста изненадващо в центъра на политическия живот. При това положение е напълно нормално да разтревожи и обърка сметките и да предизвика такъв тип атаки. А иначе на въпроса – какви са етичните основания – естествено е, че е много трудно да бъдат намерени такива.
Ако има някакво основание питането от страната на неговите противници, то е за финансирането на скъпата му и много добре менажирана кампания.
Да се показва къде живее човек и как живее, е ужасно нахлуване в личното пространство. Но пък на всеки що-годе известен човек му нахлуват в личното пространство. И мен ме снимат вече по улицата. Това е цялостно безобразие, за част от което носи вина и медийната среда. У нас, когато си що годе известен, нямаш частна територия, та камо ли за човек като Бареков, който вече има такова силно присъствие в публичния живот на страната.
Пред classa.bg

11 Comments

 1. Лелееее, отвратително! А имах сравнително добро отношение към Харалан. Явно мръсотията ни залива тотално, всичко и всеки могат да бъдат купени. Мафията завладява нови територии!

 2. г-н Х Александров, 24 години бяхте сляп а и на нас затваряхте очите,сигурно и това си е имало цена. Забрарихте ,че се роди едно ново поколение на което не можеш да затваряш очи, то вижда дори и в зад кулисието. Бареков го по добре познаваме от вас, знаеме за джипа който му бяха купили за 45,000 лв. -2005 г. знаем и посещението му в Банке-2008, знаеми за пиенето на уиски с Пеевски и шефа на Корпоративна банка-за какви чисти ръце става въпрос, когато до раменете са изцапони.

 3. Да се радва, че го снимат. Много скоро ще започнат да го рисуват в “Стършел”.

 4. В цял свят нахлуват в личното пространство на лидерите. От Кенеди, през Бил Клинтън, до Берлускони, Оланд и Янукович. ТV 7 не е достатъчно голяма телевизия, която може да осигури менаджера си с това несметно богатство. Някой успя ли за сметне колко приблизително струваха цирковете из цяла България. Той е безработен от половин година и без да му мигне окото плаща подобен наем. Въпросът кои са тези три девойки, също ли е нахлуване. Писанието на г-н Александров , ако не крие кошмара Бареков-лидер, би било комично.

 5. Защо не отправи нито една нападка срещу Станишев и изявените БСП активисти?За слепия е ясно,че и Бареков изпълнява поръчка.А който плаща,той поръчва музиката.

 6. Харалан е върл анти-българин. Но всичко се плаща

 7. Мой близък ме покани да присъствам на събрание на България без цензура във Варна с идеята да стана член. При все, че бях категоричен, че няма никакъв шанс, той беше много настоятелен и отидох колкото да не го обидя и колкото да добия представа как протича едно полит събрание на много нашумялата напоследък партия.

  Доста от нещата ще спестя и ще се постарая да направя кратко и обективно резюме на това, което видях. Първо само слушах, но в един момент реших да записвам, защото, меко казано, бях потресен.
  Датата е 05.03.2014, сряда Мястото – Арт салона на Радио Варна.

  Присъстващи: около 120 човека, повече от 1/3 роми. Много от ромите, които попитах не знаеха на какво събитие са дошли. Много от тях са неграмотни, защото не можеха да си попълнят данните, за да им бъде издадена карта на делегат за гласуване на събранието. Помагаха им хора от организаторите като ги караха само да се разписват.

  Залата бе изпълнена със задушлива миризма на алкохол и немити тела. Сред останалите присъстващи се набиваха на очи мъже с обръснати глави и много лошо облечени хора, нетипично за район Одесос, който се смята за най-престижния в града, топ центъра на Варна. Жените бяха малко.

  Медии липсваха, поне видимо, но пък присъстваха личности, които са добре известни с политическия си туризъм, на първо място доцент Бозов, неуспял кандидат-кмет на Варна през последните избори и бивш член на БСП, а сега председател на България без Цензура във Варна. За председател на партийния район Одесос бе избрана някаква Поля Ченева, която доколкото разбрах е адвокат и е член на друга политическа партия, но не знам точно на коя.

  Бозов заяви: „Задачата поставена пред нас е да постигнем двуцифрен резултат на изборите.” Той увери присъстващите, че това със сигурност ще стане. Атаките на говорителите бяха насочени към ГЕРБ, БСП и ДПС.
  Бареков отсъстваше, събранието водеше Росен Петров.

  Цитирам дословно някои от бисерите му:
  „Знам, че не обичате София. Разбирам ви, там се изливат едни пари…” „Политическата класа там отдавна ни е забравила, те се качват на мерцедеса и отиват на Бояна.” „Никой не мисли за баба Пенка с пенсия 300 лв. Трябва да спрем това като изхвърлим политическата класа. Как ще стане това? Държавата трябва да подкрепи бизнеса, като инфраструктура най-вече. Колко време се строи магистрала Черно Море?”
  „В златното съкровище на Варна има един златен пенис. Уверявам ви, че ако той беше на друго място в Европа, европейците щяха да се наредят на опашка и да дават по 15 евро да го видят или да го пипнат. Но не и при нас! Как може такова нещо?!”
  „Ние нямаме граници, имаме само КПП-та с много малко хора. Никой не пази държавата, затова от там минава контрабандата, която после отива в джоба на управляващите.”
  „Нашата партия, за мое съжаление, е рядко демократична. Казвам го като военен човек. Но нали сме демокрация.”

  В ръководството на район Одесос бяха избрани още: Адв. Христо Христов, Дамян Костов, Димитър Узунов.

  Мирослав Панайотов – студент

 8. Като за социален антрополог г-н Александров не изглежда много компетентен. Да не говорим че като гражданин е далеч от компететностите, които предполагат образвоанието и дългогодишния му опит от участие в граждански организации. Личното пространство на хората, които искат доверието ни и нашите части от суверенитета, за да поемат управлението на страната ни от наше име (каквито претенци има г-н Бареков) изключва сделки с недвижими имоти за по над 1 млн. лв. придобити от фирми на по 2 месеца, управлявани от невръстни инвеститорки, свързани с политическата партия на претендента да ни управлява. Нищо от това не е лично пространство, на нито един от участниците в него. и 90% от него е нормално да се намира он-лайн безплатно в публични регистри.

 9. Жалко, Х. Александров е един иначе голям ерудит, но явно и знанието вече се купува с пари…

 10. че Харалан Александров би се продал на всеки, който си плати.

Leave a Reply

Your email address will not be published.