Хаос на Хийтроу с България Ер, полет FB852A

България ер самолет

В 2 часа тази сутрин пътниците от полет на България Ер от Хийтроу до София са били евакуирани. Това съобщава в своята Facebook страница Пол Бъчваров, след като негови близки се озоваха в капан. Пътниците съобщават за дим на борда, но официално им било заявено, че причината е липса на гориво.
“Снощи получих обаждане от моя приятелка, която беше на борда. Обясни ми, че всички пътници на полет FB852A са били евакуирани. Опитах да се свържа с Летище София, но никой не ми отговори – по това време не работи телефонната централа. Скандално е да няма с кой да се свържеш в ситуации като тази и да получиш информация. Навсякъде има 24-часова линия отворена за потребителите”, пише Пол. На пътниците им се е наложило да изчакат отстраняване на проблема.
Несгодите за полет FB852A обаче не свършват до тук. Репортер на Komentator.bg се свърза с Пол и се оказа, че самолетът отново не е излетял днешния следобед, заради проблеми с налягането в кабината и климатичната система.
Ето какво ни написа Пол:
“Моя приятелка е на борда, чух се с нея и наистина нещо не е наред с този самолет. Каза ми, че са останали 16 души, които трябваше да излетят преди малко, но отново има проблем със самолета. Всички са много уморени от това, което се случва, цяла нощ са минавали през проверки за сигурност и безкрайното чакане ги е изтощило. Самолетът се е развалил два пъти за по-малко от 24 часа и тези, които са останали, повече не биха се качили на него. Опитах да се свържа с българското посолство, но от там ми обясниха на развален английски, че не могат да ми дадат повече информация. Пътниците на борда продължават да ги уверяват, че самолетът ще излети”.
Справка показва, че полет FB852A наистина е анулиран.
1661258_10152601526741427_5953240791507954276_n

3 Comments

 1. Това може да се случи във всяка авиокомпания. Важното е, че са постъпили както трябва, че всичко необходимо им е било осигурено.

 2. Същото се случи през 2005,когато аз и съпругата ми
  трябваше да летим за България.След няколко часа
  закъснение на полета трябваше да попитаме на информация на /тогава България Еър летеше
  от Гатуйк/ и ни казаха,че самолета имал техникъл проблем,след още няколко часа
  около 7:00 вечерта ни казаха,че проблемът е отстранен но сега
  имал електрикъл проблем и така цял ден и цяла нощ и на следващия ден след обяд излетяхме.
  От тогава никога не съм ги ползвал повече.Добри професионалисти,но скапани стари самолети
  какво да се прави,то във всичко сме така.

 3. И какво се оказа – нямало е никакъв хаос. Вижте видеата и мненията на хората от първо лице, преди да търсите сензации. Взети са всички мерки за безопасност и хората са били настанени в хотел, дадена им е храна, всички са в добро състояние. Стига вече с тия спекулации.

Leave a Reply

Your email address will not be published.