Хампарцумян: През 2014-а загубихме директно 3-4 млрд. лева

“Предизвикателствата към българската икономика и към финансовата инфраструктура на нашата икономика са достатъчно големи. Каквото и да казваме миналата година загубихме директно 3-4 млрд. лв. Това не бива да се допуска”, заяви Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Уникредит Булбанк” по време на откриване на шестото издание на финансов форум “Шумът на парите”, предаде “Фокус”. Банкерът посочи, че няма смисъл да обвиняваме за всичко банковата и финансовата структура.

“Алтернативата на банките и другите части на финансовата инфраструктура е да се върнем към заложни къщи, чейндж бюра и други такива финансови посредничества, което не е по-хубаво, със сигурност. Време е като национална цел да си поставим влизането в еврозоната”, подчерта Хампарцумян, като не се съгласи със съвета от преди ден на проф. Стив Ханке България да не влиза в еврозоната, тъй като ще попадне в същата ситуация, в която е Гърция.

“Всъщност влизането в еврозоната е по-важно като процес, отколкото като резултат, защото резултатът и в момента го имаме. Никой няма да ни пусне в еврозоната, ако не подредим нещата си по добър начин. Това е изключително важно. Икономиката ни може да бъде много успешна”, уточни Хампарцумян.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.