Хампарцумян: Банковата криза от 1996-а не може да се повтори

Банковата криза от 1996-1997 година не може да се повтори. Това заяви за пореден път през последната седмица председателят на Асоциацията на търговските банки (АТБ) Левон Хампарцумян. В сутрешния блок на Нова тв банкерът се аргументира с това, че за разлика от 1996-1997 в момента няма огромни междубанкови задължения, а и българската икономика, с всичките й недостатъци, в момента работи.

Отнесете се спокойно, не се притеснявайте, че това може да се пренесе при други банки. каза Хампарцумян в коментар на ситуацията около КТБ, която бе поставена под особен надзор от БНБ. Според банкера, в момента една банка не може да повлече останалите. Хампарцумяно обаче предупреди, че няма банка в света, която да издържи на паника, затова хората трябва да са спокойни.

„На 21 юли КТБ ще отвори, а зад нея ще бъде държавата. Няма нужда на 21-ви да стават манифестации пред банката, да се струпат хората. Може би ще трябва да се направи една малка кампания, за да не се теглят парите в първия ден”, заяви Хампарцумян. Според него БНБ е реагирала навреме и достатъчно адекватно на ситуацията около КТБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.