Хакери сътворили информацията за разговор Ердоган-Борисов

Оказа се, че разпространената по-рано днес информация за телефонен разговор Ердоган – Борисов е била менте, поне според по-късно съобщение на пресцентъра на ГЕРБ.

Което, в конкретни случай, гласи така:

От Пресцентъра на ПП ГЕРБ информираме, че днес не сме изпращали прессъобщение до медиите за проведен телефонен разговор между председателя на ГЕРБ и турския премиер Реджеп Ердоган. Такъв разговор не е провеждан и информацията, която е изпратена до медиите категорично не е истина. Вероятно става дума за хакерската атака срещу имейла на Пресцентъра на ПП ГЕРБ.
От ПП ГЕРБ категорично осъждаме всички опити за сътворяването на поредния политически компромат. Очевидно нервите на политическите ни опоненти не издържат и те прибягват до компромати и фалшификации, които са на ръба на закона. Хакерските атаки, сътворяването на фалшиви информации и злоупотребата с имената и позициите на чуждестранни политици са както проява на политическа безпомощност, така и опасен прецедент, който може да има неприятни политически и международни последици. Затова в последния ден от предизборната кампания и в навечерието на деня за размисъл още веднъж призоваваме всички политически партии да се откажат от компроматите и черния пи ар.
Призоваваме българските медии да публикуват опровержение на тиражираната фалшива информация.

Свързани публикации

1 Trackback / Pingback

  1. Хакери сътворили информацията за разговор Ердоган-Борисов | Trophy Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published.