Гулбанис Вайн спечели сребърен медал от Decanter

Gulbanis Wine, Ryahovets Fortress Cabernet Franc, Yantra 2011 влезе в историята на световната винена Мека. Виното спечели сребърен медал в най-авторитетната световна винена класация –тази на английското списание Decanter.
Gulbanis Wine's Syrah 2011 на компанията грабна бронзов медал. Това вино спечели златен медал на тазгодишната Винария 2013.
Още две вина на Гулбанис Вайн бяха поощрени от Decanter – Ryahovets Fortress Cabernet Sauvignon, Yantra 2011 и Moscato Bianco, Yantra 2011.
На световното винено състезание Decanter World Wine Awards през април в Лондон съдиите опитаха рекордния брой от 14 362 вина от 52 страни.
Тридесет и две вина с най-високи отличия получават международен трофей. Те ще бъдат обявени на на гала вечеря в Роял Опера Хаус в Ковънт Гардън на 4 септември 2013 година.
Най-голямо участие в Decanter 2013 взе Испания с 1616 вина, следвана от Австралия – 1104, и Южна Африка – 842. Участваха 776 вина от Бордо и 479 вина от Бургундия. Китай изпрати за състезанието 49 вина.
Франция спечели най-много регионални трофеи – 29 След нея се наредиха Италия и Австралия, всяка с по петнадесет, Южна Африка с четиринадесет, Испания с тринадесет и Чили с десет. Англия спечели три регионални трофея.
Decanter беше домакин на винена презентация за познавачи в Лондон на 27 юни. . На нея любителите на вина опитаха селекция от най-добрите вина, спечелили награди в Decanter World Wine Awards 2013.
Сред тях бяха и призьорите от Гулбанис Вайн, които снощи, както в Лондон, бяха представени пред отбрана публика в ресторант Meditarineo от сомелиера Михаил Марковски.
Гостите на вечерта дегустираха Moscato Bianco, Yantra 2011, Rose Cabernet Sauvignon, Gulbanis Wine's Syrah 2011, Ryahovets Fortress Cabernet Sauvignon, Yantra 2011, Gulbanis Wine, Ryahovets Fortress Cabernet Franc, Yantra 2011 и Gulbanis Wine, Ryahovets Fortress Cabernet Franc Reserve, Yantra 2011
Собственикът на издателска къща Атеа Делян Илиев подари на изпълнителния директор на Гулбанис Вайн Красимир Жеков поетичния сборник “Време за камъни”. Той съдържа стиховете на 19 журналисти поети. Издател на сборника е именно Атеа.
Това е втори поетичен сборник на поетите журналисти. Първият бе “Време за кактуси”. И двата поетиччни сборника на Клуба на поетите журналисти по своеобразен начин отразяват духа на времето, в което се появиха на книжния пазар.

*Компанията Гулбанис Вайн

Имението на „Гулбанис Вайн” се състои от 2 лозови масива и терен за производството на вино. Разположено е в централната част на България, на север от Балкана и Велико Търново, в покрайнините на с. Горски Долен Тръмбеш.

И двата масива се намират на 320 м надморска височина, като обхващат общо 50 хектара земя, като двете лозя са съответно 32 и 18 ха. Теренът, върху който ще се разположат винарната и складовете, е 3,2 ха.  Атмосферата на мястото е спокойна, но и завладяваща с гледките, които се откриват към Балкана.Река Янтра, която лъкатуши покрай полегатите склонове на лозята, както и идеалните климат и почва в района, го правят изключително подходящ за отглеждането на висококачествено грозде. Модерна и съвременна винарна е планирано да бъде построена до 2015 г. и пусната за експлоатация до 2016 г. Първоначалния капацитет на винарната ще бъде за преработката на 500

т различни сортове грозде, като до 2018 г. ще се увеличи до 1 000 т. Междувременно, до 2015 г., Гулбанис Вайн ще се доверява за изработката и бутилирането на продукцията на подизпълнители, които отговарят на изискванията на нейните винени технолози и на фирмената винена технологична експертиза. Фирма Гулбанис Вайн е основана в края на 2006 г., с идеята да участва във възраждането на винарската индустрия в България и да възвърне предишното й величие до нивата на другите европейски винопроизводители посредством производството на изключително качествени вина. Компанията изнася първите 2500 бутилки вина за САЩ. Вината на Гулбанис Вайн се продават добре във Великобритания и Германия. Те вече се налагат и на българския пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.