Група във Фейсбук настоява БНБ да реши проблема с КТБ

Група във Фейсбук, наречена „КТБalive” организира в 15 часа днес протест заради КТБ. Участниците в групата призовават управителния съвет на БНБ да си свърши работата и да реши проблемът на всички граждани с блокирани сметки в поставената под особен надзор банка, коятонезабавно да започне работа. Според участниците в протестната група, “от всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема друго не се случва”.
Организаторите призовават БНБ да вземе пример от банковите кризи в Гърция, Кипър и Португалия, където финансовите проблеми на хората са били решени за дни и седмици.

“Ние не сме по-малко европийци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни”, пишат членовете на „КТБalive”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.