Група във Фейсбук иска референдум за включване на Сърбия към Русия

Сръбска група във Фейсбук, която призовава руския президент Владими Путин да включи Сърбия към Русия, предизвика редица реакции в сръбски, хърватски и македонски медии, съобщават „Фокус” и електронното издание на “Труд”.
Фейсбук групата „ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия”, която за няколко дни е събрала 27500 члена, качи на профила си снимка, на която се вижда, че към Сърбия е присъединена Черна гора, предаде сръбското електронно издание Pres online. Изданието уточнява, че основателите на групата призовават за организиране на референдум по кримския сценарий. Те апелират към тях да се присъединят поне един милион фенове, за да се види, че в Сърбия има желания за присъединяване към Русия.
За Фейсбук инициативата пише и електронното издание Vesti online. Изданието цитира и изявление на един от членовете:
„Сърбия има много приятели в Русия, а един от тях е вицепремиерът, който е сърбин по произход”.
Новината, че в Сърбия има група, която иска референдум за присъединяване към Русия беше съобщена и от хърватски медии, които буквално се подиграха на идеята, коментира сръбското електронно издание „Правда”.
„Докато едните твърдят, че руснаците искат да анексират Сърбия, други констатират, че болестта не пита”, бил коментарът на хърватското електронно издание 24.хр.
Вестник Курир също цитира коментара на хърватското издание и публикува част от коментарите на хърватите. В един от тях се казва, че само „сръбски селянин с цървули може да иска присъединяване към Русия”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.