Гроздан Караджов: Кунева изнудва Реформаторския блок

Меглена Кунева изнудва Реформаторския блок (РБ) и под заплаха от разцепление прокарва всяко свое решение, твърди депутатът от РБ Гроздан Караджов.

“Това е многомесечна политика, която тя прокарва и на която досега всички показват безсилие да покажат каквато и да е резистенция. За съжаление това не се търси повече и единственият начин да се продължи от тук нататък е всички тези тъмни ъгли на поведението й да бъдат осветявани. /…/ Това изнудване трябва да престане. За да бъде единен, Блокът трябва да решава проблемите си по единен начин”, коментира Гроздан Караджов в предаването на БНР “Преди всички”. Според него отстъпчивостта на Реформаторския блок пред изнудването от страна на Кунева е и големият дефект на формацията. На практика отстъпвали всички без СДС и част от гражданската квота.

Гроздан Караджов обясни мълчанието за действията на Кунева с това, че някои членове на РБ, дори и хора, които официално не са в ръководството, водят сепаративни разговори за участие в правителството. Депутатът даде пример с преговорите за МОН, където за министър се гласи сегашният главен секретар Красимир Вълчев, които е изключително приближен на Даниел Вълчев.

“Това са задкулисни игри и когато обхванат Реформаторският блок – тази подмяна не смятам да я премълчавам и не съветвам никой да тръгва по този път. Днес съм само един, който е против, утре ще започнат да ме игнорират, вероятно да ме изгонят от групата, но в крайна сметка мнението за единство на Блока ще надделее и ако аз съм катализаторът – благодаря – ще понеса своята тежест”, изтъкна пред БНР депутатът от РБ Гроздан Караджов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.