“Грийнпийс” кани живеещите около Марица-Изток на шоу и енергийно пробуждане

Като част от световната кампания за енергийна [Р]еволюция, „Грийнпийс“- България организира тридневна обиколка из района на Стара Загора. В дните между 29-ти юни и 1-ви юли, екипът на „Грийнпийс“-България, заедно с доброволци и активисти, ще бъде в градовете Раднево (29-ти юни) и Стара Загора (30-юни и 1-ви юли).

Обиколката „Енергийно пробуждане“ има за цел да популяризира ползите от навлизането на ВЕИ инсталации за ползване на ниво домакинство, община, малък бизнес. „Грийнпийс“-България предлага на жителите и гостите на градовете Раднево и Стара Загора три забавни, образователни и полезни дни, които да ги запознаят с възможностите за развитие на и във ВЕИ сектора в техния регион. Това ще стане чрез демонстрация на соларни устройства и уреди, занимателни ВЕИ работилнички за деца, информационна изложба и улично театрално представление.

„Грийнпийс“ – България смята, че развитието на ВЕИ сектора в страната ни трябва да продължи в посока малки децентрализирани ВЕИ мощности (до 30 кВ), които да се въвеждат на ниво домакинство и община. Децентрализираното производство на енергия от възобновяеми енергийни източници представлява приложима и достъпна алтернатива. Тя ще позволи на домакинства, ферми и общински сгради да произвеждат чиста енергия и да увеличат енергийната си независимост.

„Старозагорският регион е един от най-потърпевшите от дългогодишната държавна политика, която заключва сектора на енергетиката в средновековието, и спира развитието на възобновяемите енергийни източници. България има потенциала да ползва енергия не само по-ефективно, но и по начин, който няма да замърсява околната среда. Освен това, така ще се подпомогне икономиката като се създадат нови работни места”, каза Теодора Стоянова, координатор на кампанията „Климат и енергия“ в „Грийнпийс“-България.

Жителите и гостите на Раднево и Стара Загора ще имат възможност да станат част от „Енергийното пробуждане“ като посетят шатрите на „Грийнпийс“-България в Раднево на 29-ти юни (понеделник) на Централната градска алея и в Стара Загора на 30-ти юни (вторник) и 1-ви юли (сряда) в парк „5-ти октомври“ (до сградата на Общината) от 10:00 то 19:00 ч.

Очакваме Ви за дни, изпълнени с полезна информация и забавления.

Пълна програма на събитията:

гр. Раднево, Централна градска алея, 29.06

10:00 ч.- 19:00 – През целия ден – ВЕИ работилнички за деца, изложение на ВЕИ уреди и устройства, информационна изложба;
17:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър
18:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър

гр. Стара Загора, Парк „5-ти октомври“ (до сградата на Общината“), 30.06 – 01.07
10:00 ч.- 19:00 – През целия ден – ВЕИ работилнички за деца, изложение на ВЕИ уреди и устройства, информационна изложба;
17:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър
18:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър

Входът е свободен!

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.