Григор Димитров победи световния №1 в тениса

Късно снощи в Мадрид българинът Григор Димитров – най-младият от шестимата играчи до 23 години в топ 50 на световния тенис – извоюва драматична победа над световния №1 в ранглистата Новак Джокович.

Григор Димитров отдавна е определян като следващия Роджър Федерер, но изумителната победа на 21-годишния българин може да е това, което най-накрая да го изстреля във висините на спорта, коментира Ройтерс.

Талантът не е достатъчен за победа над Джокович , коментира Григор Димитров след успеха си и допълни:”Тренирам именно за такива мачове, защо да не ги печеля?”.

Българинът обясни, че през цялата среща е имал увереност, че може да се противопостави на Новак.

"Победата е страхотна за мен, но това е само един мач от втория кръг. Знам, че постигнах нещо голямо, но трябва да остана здраво стъпил на земята. Надявам се да играя срещу тенисисти като Новак още много пъти през следващите години”, каза още Григор Димитров.

След мача световните медии обсипаха с похвали "новата звезда в тениса Григор Димитров".

"Григор Димитров! Ако не сте запомнили все още това име, време е да го направите. Дали пред очите ни не израства нов номер едно в света на мъжкия тенис", заяви един от коментаторите на Sky sport.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.