Гръцка НПО и занапред ще се грижи за “русия ангел” Мария

Съдът в Гърция окончателно даде “русия ангел” Мария на неправителствената организация “Усмивката на детето”, съобщи bTv. Организацията от месеци се грижи за детето, открито в ромско семейство в град Фарсала. Днес в гръцката организация работят стотици служители и хиляди доброволци, които създават условия за достоен живот на малчугани, изпаднали в беда. “Усмивката на детето” разполага с 15-ина домове из цяла Гърция.
Съдбата на малката Мария предизвика огромен интерес в цяла Европа. Момичето, намерено в ромски катун в Северна Гърция, се оказа с български родители от Николаево, които имат още няколко деца албиноси. Двамата твърдят, че не са продавали дъщеря си на гръцките роми, а не са имали пари да гледат детето и го оставили за малко. Семейството на Елефтерия и Христос пък настояваше за попечителство над Мария, което можело да смекчи обвиненията в отвличане и документни измами.
Според гръцката полиция ромското семейство, при което е открита Мария, е получавало хиляди евро помощи за многобройните си деца, припомня БГНЕС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.