Граничен полицаи отглеждал 21 стръка канабис

Граничният полицаи от Петрич Йордан Запрев е бил арестуван за отглеждане на марихуана. Преди ден искането на районна прокуратура – Петрич е уважено от съда и на Йордан Запрев е взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

От прокуратурата съобщават, че на 1 октомвр е извършена проверка в оранжерия в землището на гр. Петрич, стопанисвана от Йордан Запрев и неговата майка София Запрева. В оранжерията са намерени засети и отглеждани 21 броя растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали положително на канабис/ марихуана/. Отделно от това са намерени и иззети 632 грама високорисково наркотично вещество – марихуана.

Извършените действия по претърсване и изземване са одобрени от Районен съд – Петрич.

На 02.10.2015г. граничният полицай Запрев и неговата майка са привлечени като обвиняеми за това, че в съучастие, като съизвършители са засадили и отглеждали 21 броя канабисни растения и са държали 632 грама високорисково наркотично вещество – марихуана в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпления по чл. 354в ал.1, във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и по чл. 354 а ал.3 пр.2 т.1 пр.1, във вр. с чл.20 ал.2 от НК.

Първоначално Йордан Запрев е задържан от прокурора до 72 часа, а на София Запрева е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лв.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.