Грандиозно начало на конференцията на ГЕРБ

С мащаб и грандиозност ГЕРБ събра близо 15 хиляди членове и симпатизанти в София на Национална конференция. Официално ще бъдат обявени водачите на партийните листи и предизборната програма на ГЕРБ. Уникално светлинно шоу заслепи хилядите гербери, събрали се в гордостта на Бойко Борисов – „красавицата" на София – зала "Арена Армеец". Съоръжението пък е опасано с големи транспаранти с мото на кампанията "Имаме воля". Още към 9.00 часа пред залата започнаха да паркират десетки автобуси със стотици хора от цялата страна, дошли да зърнат своя водач. Събитието ще бъде особено вълнуващо и за самия Бойко Борисов, чиито медийни изяви замръкнаха след падането му от власт. Последната му публична поява беше при предаването на поста на служебното правителство на 13 март. Няколко дни по-късно – на 17 март, експремиеърт посети Ловеч с доста охрана.

Засилена охрана на форума

Солидната охрана и засилени мерки за сигурност не липсват и днес по време на мащабната предизборна сбирка. За да си "спестят" провокаторите и за да избегнат инциденти, подобни на атентата срещу Ахмед Доган в края на януари, от ГЕРБ са създали стройна организация на влизане в залата. Всеки гербер влиза едва, след като е предоставил предварително получено билетче с надпис „Национална конференция на ГЕРБ." Билетите са осигурени с помощта на голяма компания за музикални събития и целта е всеки делегат да знае кое място му се полага, за да не се лута в залата. Подобна беше организацията на влизане и при сбирката на „студентите" с избраното от тях лице – Христо Стоичков. Медиите също влизат при строг контрол. Всеки журналист бива пуснат в залата, едва след като е представил освен специален бадж и лична карта и журналистическа такава. След това всички преминават пред последното изпитание – специално докарани скенери.
На един от входовете се мяркат и представители на НСО. Припомняме, бившите премиер и вицепремиер все още ползват услугите на службата.

Подаръци за всички

Освен делегатите и медиите имат специално отредено място. На всеки стол пък организаторите са оставили и подаръци – хартиена торбичка с голям надпис ГЕРБ, а в нея – тесте с карти за игра, ключодържател тип "Отварачка ", бонбон "Лукче" с надпис на опаковката ГЕРБ, знаменце с логото на партията, син балон. Освен атрактивните подаръци в торбичката място са намерили малка книжка с акценти от политическата програма на ГЕРБ; "Кратък отчет по програмата на правителството на  европейско развитие на България и албум с упехите на кабинета "Борисов." Близо час преди началото пък на първите редове се наредиха и бившите министри – сега водачи на листи. Един до друг седнаха Тотю Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Лиляна Павлова, Томислав Дончев. В залата са и ексвъншният министър Николай Младенов, както и шефът на НАП Красимир Стефанов, който също попадна на избираемо място в листите на ГЕРБ. Бойко Борисов и компания избраха да надъхат избирателите с класическа музика. Бившите управници гласуваха доверие на оперното мъжко трио "Уникалните гласове" – Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров, както и на колежките им от "Сопрано". Те се погрижиха хилядите симпатизанти, влезли рано-рано, да не скучаят докато чакат своите съмишленици. За любителите на фолклора имаше и специално изпълнение от ансамбъл "Българе". Тази конференция се явява подгрявка на ГЕРБ за официалния старт на изборната кампания, който ще бъде поставен в Античния театър в Пловдив. Там листата води лично Борисов. Закриването на кампанията пък ще е във Велико Търново, където за парламента се бори вторият в партията Цветан Цветанов. По време на кампанията ГЕРБ няма да изневерят на себе си и така, както го правеха по време на мандата си, ще припомнят на хората свършеното от кабинета „Борисов." Лично Цветанов ще съпровожда пътуващата изложба на успехите на ГЕРБ, където очаквано акцентът ще бъде поставен върху метрото и магистралите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.