Гръмна и горя газопровод край Павликени

Авария е основната версия за причината за пожара, избухнал тази сутрин на магистрален газопровод в участък между селата Патреш и Батак в община Павликени, съобщиизпълнителният директор на “Булгартрансгаз” Георги Гегов по БНР. Няма пострадали при инцидента, няма опасност за живеещите наоколо. Първоначално районът е бил отцепен в радиус от 12 километра, защото пламъкът е достигал 25 метра височина. Газоподаването е било спряно веднага, районът е отцепен и там дежурят четири противопожарни автомобила. След като остатъчната газ в тръбата изгори, “Булгартрансгаз” ще започне ремонт на съоръжението.

“Имаме информация от шефа на Районното управление. Направен е оглед, няма следи за момента от автомобили в полето или следи от хора. Знаете, северният полупръстен е на над 40 години, стари са тръбите, иначе миналата година на този участък е правена инспекция”, допълни Гегов.

По-рано днес премиерът Борисов обяви пред журналисти, че е изпратил на място агенти на ДАНС, защото все пак оставали съмнения за диверсия. По думите на премиера, при авария заради корозия би имало изпускане на газ, но щом се е стигнало до взрив в полето, може да се предполага и човешка намеса.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.