Гошката – жената, която спечели 68 милиона евро от лотарията

Гошката - жената, която спечели 68 милиона евро от лотарията

Българка, представяна с първото си име като Гошка, спечели в Испания 68 млн. евро от лотарията.
Гошка, заедно със семейството си, живее в Кинтанар дел Рей, област Куенка, от 16 години. Тя и съпругът ѝ имат двама синове и трима внуци. Сумата, която остава за нея след облагането с 20% е 54 милиона евро. Щастливата комбинация от числа е 11, 24, 28, 30, 32, 34.
“Треперя цялата, не мога да повярвам, наистина не мога да повярвам, че сме богати, че сме спечелили”, сподели внучката на жената, цитирана от bTV и БЛИЦ. Самата Гошка е откровена – тя наистина не знае как да отговори на въпроса “Как се чувствате?”.

“Част от парите биха могли да се инвестират в създаването на нови работни места, за хората, които преди време посрещнаха българското семейство”, каза кметът на селото, където живее Гошка и семейството й пред в. “АБС”.

Испанските медии коментират, че печалбата на Гошка се равнява на годишните приходи на певиците Риана и Мадона, съобщава Нова телеивзия.

“Тя дойде да провери своя билет, който не бе погледнала все още, и с изненада откри, че е спечелила”, разказа за АВС Хосефа Лопес Солер, съсобственичка на офиса на лотарията в Кинтанар дел Рей.

За късмета на българката се зарадвали и репортерите, които проследили събитието в малкото градче. От благодарност, Гошка поканила телевизионния екип на обяд в близкото кафене и дори поръчала меню за 10 евро, информира levante-emv.com.

Мъжът и синът ѝ превозват товари с камиони из страната. Съпругът обаче се зарича, че въпреки голямата печалба, няма да спре да работи, защото до пенсия му остават едва няколко месеца.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.