Гошката – жената, която спечели 68 милиона евро от лотарията

Българка, представяна с първото си име като Гошка, спечели в Испания 68 млн. евро от лотарията.
Гошка, заедно със семейството си, живее в Кинтанар дел Рей, област Куенка, от 16 години. Тя и съпругът ѝ имат двама синове и трима внуци. Сумата, която остава за нея след облагането с 20% е 54 милиона евро. Щастливата комбинация от числа е 11, 24, 28, 30, 32, 34.
„Треперя цялата, не мога да повярвам, наистина не мога да повярвам, че сме богати, че сме спечелили“, сподели внучката на жената, цитирана от bTV и БЛИЦ. Самата Гошка е откровена – тя наистина не знае как да отговори на въпроса „Как се чувствате?“.

„Част от парите биха могли да се инвестират в създаването на нови работни места, за хората, които преди време посрещнаха българското семейство“, каза кметът на селото, където живее Гошка и семейството й пред в. „АБС“.

Испанските медии коментират, че печалбата на Гошка се равнява на годишните приходи на певиците Риана и Мадона, съобщава Нова телеивзия.

„Тя дойде да провери своя билет, който не бе погледнала все още, и с изненада откри, че е спечелила“, разказа за АВС Хосефа Лопес Солер, съсобственичка на офиса на лотарията в Кинтанар дел Рей.

За късмета на българката се зарадвали и репортерите, които проследили събитието в малкото градче. От благодарност, Гошка поканила телевизионния екип на обяд в близкото кафене и дори поръчала меню за 10 евро, информира levante-emv.com.

Мъжът и синът ѝ превозват товари с камиони из страната. Съпругът обаче се зарича, че въпреки голямата печалба, няма да спре да работи, защото до пенсия му остават едва няколко месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.