Главният секретар на МВР нямал информация братя Галеви да са арестувани

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров отново заяви, че не му е известно така наречените братя Галеви – Ангел Христов и Пламен Галев от Дупница – да са били задържани, предаде “Фокус”.
„Моето мнение от вчера не се е променило. Аз не разполагам с такава информация”, изтъкна Светлозар Лазаров. След което допълни, че като висш професионален ръководител на МВР, ако има такъв арест, все пак е щял да знае.
На въпрос – откъде дойде тази информация, Светлозар Лазаров отвърна, че не му е известно.
Както вече съобщихме, вчера БНР предаде, че Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя “Галеви” са задържани. Националното радио се позова на два независими източника. По-късно една от националните телевизии оповести, че по нейна информация Ангел Христов е задържан още преди седмица в държава от Близкия изток – вероятно в Дубай – и чрез Интерпол тогава са уведомени нашите служби.
Пламен Галев пък бил задържан в съседна на България страна – по всяка вероятност Гърция.
Бяха цитирани анонимни източници, според които в международните полицейски регистри срещу имената на Пламен Галев и Ангел Христов се появява статут на секретни агенти и докато не се установи дали те имат това качество, арестът им няма да бъде официално обявен.
Братя Галеви бяха осъдени за рекет и изнудване през май 2012 год, но напуснаха страната преди да попаднат в затвора. От тогава са обявени за международно издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.