Гласувай на инат

Здравейте, уважаеми читатели. Казвам се Михаил и съм журналист. От рядката порода, които предпочитат да спят гладни, но спокойни – без да имат угризения на съвестта. Обичам да пиша, защото има хора като вас, които обичат да четат. Особено обичам да пиша неща, които някой има интерес да скрие от вас. Не от благородни подбуди. А от страх, че можете да решите да му търсите сметка. Защото има и такива хора. Дето са покрадвали, поподслушвали и извършвали други нелицеприятни дейности.
Истинските журналисти могат да сторят много. Няколко сайта с по няколко от тази рядка порода успяха да събудят един цял народ, който от своя страна показа червен картон на цялата система.
Истинският журналист не само държи микрофон или диктофон и гледа умно и любезно поредната спусната марионетка. Той наблюдава, анализира и предоставя истината в лесно смилаем вариант, но едва след като е отсял плявата на лъжата. Истинският журналист предпочита да стои неутрален, защото иначе читателите спират да му вярват. А ако загуби това доверие, по-добре да смени професията.
Няма да ви агитирам да гласувате с бюлетина №19 за мен. Гласувайте на инат срещу тези, които ви откраднаха надеждата. Напук на тези, които ви откраднаха идеите, свободата и чистачките на колата.
За да накараш един истински журналист да се впусне в калта на кандидат-депутатската надпревара трябва да си го ядосал много. Е, мен успяха да ме ядосат. И затова аз тръгвам да търся сметка. На Цветанов, Борисов, Станишев, Овчаров, Доган, Волен, Царя, Костов. Всичките тези, които обещаваха светло бъдеще, което после се оказа, че е само за тях. Досега съм взимал скалпове на дребни пернати и космати – кметове, бордоваци, директори на агенции. Сега излизам на лов за едър дивеч. С патрони калибър №19. Местата в ловната дружинка са неограничени – място има за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.