“Гергьовден” и ЗНС отиват на изборите в коалиция с ББЦ

Познатата от евровота коалиция около ББЦ запазва състава си, но вече без ВМРО, която се присъедини към НФСБ.

В понеделник ще бъде подписано коалиционно споразумение между ЗНС, ББЦ и Гергьовден. Името на новото обединение ще е Коалиция от партии (КП) – „България без цензура”. Това съобщи председателят на ЗНС Румен Йончев след провелото се в Бургас заседание на коалиционния съвет на трите формации. Очаква се през следващата седмица коалицията да се регистрира в ЦИК, като дотогава ще станат ясни и другите партньори, които ще влязат нея, обяви Любен Дилов от “Гергьовден”, който е един от говорителите на коалицията. По думите му, това ще са патриотични формации, като ще има и сериозно гражданско присъствие.

„Очаквайте любопитни водачи на листите и атрактивна кампания”, каза Любен Дилов. На брифинга в Бургас лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков съобщи, че той ще е водач на листата в Пловдив и Варна, а Росен Петров ще води столичната листа, в която ще е и Любен Дилов.

КП “България без цензура” ще обяви листите си на 2 септември, каза Николай Бареков.
По думите му логично е Росен Петров като софиянец да води листата в столицата, в която ще е и Любен Дилов. „За тях ще има номинации и в други градове”, добави лидерът на ББЦ.

Свързани публикации

5 Comments

  1. Ще ги подкрепя, защото искам промяна в България.

  2. Ще гласувам за тях, защото искам да дам гласа си за умни, образовани и интелигентни хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published.