Гергов и Божинов обзаведоха общежитие за останалите без дом в Мизия

Бившият лидер на пловдивските социалисти Георги Гергов и депутатът от “БСП-Лява България” дариха на Мизия много мебели и друго обзавеждане от приватизираната бивша почивна станция на ЦК на БКП във Варна “Слънчев ден”. С част от мебелите се обзавеждат 14 стаи в бившето ученическо общежитие, където ще бъдат настанени хората, чиито къщи са съборени и няма къде да живеят. В момента те обитават едно огромно общо помещение в Детската градина в Мизия. Сред тях има и деца. В сряда ще бъде пуснато парното и те ще започнат да се нанасят в ремонтираната сграда. С останалите мебели ще се обзаведат фургоните, които вече пристигат на пригодената за тях площадка край гарата в града.

Георги Божинов съпроводи до Мизия ТИР, който докара 100 одеяла, 90 врати – външни и за баня, около 100 нощни шкафчета, маси за хранене, холни гарнитури, фотьойли-легла и друго обзавеждане. Преди седмица ТИР с ремарке също докара много почти ново обзавеждане от един от хотелите на комплекса “Слънчев ден”.

Обзавеждането е дарение от Георги Гергов, а транспортът на всички вещи е осигурен и платен от Георги Божинов, който е депутат от Врачански избирателен район.

След наводнението в Мизия в началото на август, НС на БСП дари 60 хиляди лева за отопление на училищата в Мизия. С парите беше закупен още един парен котел, а старият бе ремонтиран. Реновирана бе и парната инсталация , с която се отоплява основно училище „Цанко Церковски”, както и общежитието, в което ще се настанят останалите без дом семейства.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.