ГЕРБ внасят в петък вота на недоверие

ГЕРБ ще внесе в петък вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провала в енергийната политика. Това съобщи лидера на партията Бойко Борисов по време на днешните консултациите с Реформаторския блок (РБ) по въпросите, свързани с енергетиката.
При този вот най-важна ще бъде позицията на ДПС, коментира говорителят на РБ Радан Кънев. Той изтъкна, че при дебатите ще се види дали надделява европейската им ориентация или корпоративни интереси.
Кънев обяви, че по закона за достъп до обществената информация са получили данни, даващи основание да се смята, че при “Южен поток” е налице най-голямата корупционна афера. Имало и достатъчно доказателства за злоупотреби на хора с икономическа власт.
На свой ред Борисов коментира, че е еднакво порочно да се говори и за строителството на АЕЦ “Козлодуй” без конкурс, кята в същото време има съмнение, че управляващите нарочно водят и арбитражното дело с Росатом за “Белене” към загуба.
Лидерът на ГЕРБ обяви, че вече 20 дни искат да получат от МИЕ официалния баланс на енергийните компании, като преди дни получили писмо от министър Стойнев, който казва, че не може да предостави тази информация, защото баланса още не бил готов.
Според Бойко Борисов НЕК, реално не знае какъв му е балансът. Борисов, заяви, че според държавната компания има дефицит от 3.2 млрд.лв.
Кой какви интереси защитава ще се види в парламента”, каза още Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.