ГЕРБ смята, че са паднали от власт заради разследване на приватизацията

Второто правителство на Бойко Борисов е паднало от власт заради опита на ГЕРБ да започне разследване на приватизацията. Тази теза застъпи в интервю за Би Ти Ви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов в коментар на предложението да се увеличи  давността за престъпления, свързани с приватизацията, от 10 на 47 години.

“Това е работа, която трябва да свършим. Опитахме в края на мандата на предишното Народно събрание и стигнахме до предсрочни избори в резултат на това настояване. Очевидно това води до ескалация и прегрупиране на олигархически кръгове, които са се облагодетелствали от този процес, а това е голяма част от икономиката. Заради тази прозрачност това беше един от съществените елементи да бъдем атакувани сериозно”, каза Кирилов.

Той смята, че  прокуратурата е била активна по  темата в годините, но изрази съжаление, че съдът е издавал оправдателни присъди. “Прокуратурата е водила доста разследвания, най-много е имало по време на приватизацията на Костовото правителство, включително и съдебни дела, но те, уви, завършиха с оправдателни присъди, тоест не е била пасивна прокуратурата”, каза Кирилов. Той допълни, че ГЕРБ ще даде достатъчно време на праворазследващите “да свършат тая работа”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.