ГЕРБ си поставят за цел да увеличат присъствието си в местната власт

Целта ни на есен е да имаме над 1601 общински съветници и над 100 общински кметове. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов при откриването на информационен офис на евродепутата Ева Паунова във Велико Търново.

В момента общинските кметове от ГЕРБ са 94-ма, а съветниците – 1601, а след местните избори през 2007 година общинските съветници са били 993-ма, а кметовете – 54.

Цветанов, който винаги до сега е ръководил предизборните щабове на ГЕРБ, изтъкна че е традиция партията участва самостоятелно, но за предстоящите избори този въпрос ще се обсъжда от съответните местни структури.

„Разбира се, че има общини , където според съответната специфика може да е вземат други партийни управленски решени, но мога да ви уверя, че за областните градове и за големите общини ГЕРБ ще участва самостоятелно, каза Цветанов. Помолен да коментира как партията ще се предпази от вътрешни конфликти, свързани с преференциалния вот, зам.-председателят на ГЕРБ отвърна: „Преференцията е хубаво нещо за развитите демократични общества – въпросът е да не я разбираме като едно противопоставяне във вътрешните партийни структури. Аз съм убеден, че с подхода, който ще предприеме и преценката за всеки кандидат за общински съветник, ще избегнем евентуалното противопоставяне и хабенето на негативна енергия помежду ни”.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.