ГЕРБ са против да има Министерство на извънредните ситуации

Всяко природно бедствие може да се превърне в мощен инкубатор за търсене на решения, но и за ескалиращ популизъм. Така се получи и с водната стихия, връхлитаща страната през няколко месеца. Това се казва в позиция на кандидата за народен представител от ГЕРБ за 24 МИР доц. Веселин Вучков по повод природните бедствия, засегнали голяма част от страната. Според Вучков предизборният период е повод да си зададем важните въпроси: адекватно ли реагират държавата, общините, гражданите и кои са причините за бедствията и големите щети.
Веселин Вучков изразява тревогата си относно желанието на някои политици да реагират първосигнално – да се пишат нови закони и да се правят нови структури. Според бившия зам.-вътрешен министър „особено цинично звучат идеите да се възстанови Министерството на извънредните ситуации. И ако за БСП и ДПС това е обяснимо желание, не разбирам подобни идеи в средите на Реформаторския блок”.
Напомням: това министерство бе създадено единствено с цел да се задоволят коалиционните апетити на ДПС през 2005 г. в злополучната тройна коалиция БСП/ДПС/НДСВ“, коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ. Вучков припомня и че по същото това време към МИС на Емел Етем се включи „Гражданска защита“ и „тел. 112“, корупционни скандали разтърсиха държавата, а шефове на Гражданска защита обикалят и до днес съдебните зали. Вучков е категоричен, че създаването на нови структури и администрация не върши работа.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.