ГЕРБ с нов вот на недоверие срещу правителството

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ внесоха в деловодството на Народното събрание искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Вотът е за провала в политиката на регионално развитие и инвестициите, обясни пред парламентарните репортери Цецка Цачева.

Надявам се в седемдневния срок, предвиден от правилника, ръководството на парламента и управляващото мнозинство да се организират, да осигурят работещ парламент, за да се проведе смислена дискусия, коментира Цачева.

Лиляна Павлова обясни, че мотивите към искането на вота са преди всичко в цялостното усещане за провал в политиката за регионално развитие и инфраструктура. Нито една от секторните политики не е в ход или няма добра реализация, смята тя. Целта на този вот не е смяната на един министър, а промяна на държавната политика в този сектор, като отговорността за състоянието му е преди всичко на премиера и на правителството като цяло, декларират от ГЕРБ.

Формално погледнато това е трето искане на ГЕРБ за вот на недоверие. Първото и второто бяха за работата на новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране. Както е известно, след някои процедурни хватки от страна на ГЕРБ и на председателството на парламента при кворума преди заседанието, на което трябваше да се обсъжда първия вот, от ПГ на ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента втори вот със същите мотиви. Впоследствие обаче бе проведено гласуване по първото искане за вот, въпреки че от ГЕРБ и до днес твърдят, че заседанието на парламента, на което бе обсъждан той е нередовно, поради липса на кворум.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.