ГЕРБ провалили заседанието на НС, вбесени от Мая Манолова

Оказа се, че ПГ на ГЕРБ е провалила днешното заседание на Народното събрание, защото депутатите са вбесени от някои реплики на зам.-председателката на парламента Мая Манолова, казани пред bTv. С което пък ядосали своя лидер Бойко Борисов, който разбрал и в Брюксел как са сгазили вчерашния му апел да се регистрират днес, за да има заседание на парламента.

Всичко това парламентарните репортери научиха от зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. При това заедно с обещанието, че в петък кворум ще има.

“Невъзможността днес да работи Народното събрание няма отношение към утрешния ден. Нашето желание и решение отпреди малко е отново утре да участваме в опита за кворум”, обяви Цецка Цачева. Тя допълни, че се ечула с Бойко Борисов, който “не е доволен от решението на групата, което сме взели, за да (не) направим кворум, защото по този начин дадената от него дума не е изпълнена”. След което Цецка Цачева изтъкна, че “в крайна сметка всичко има праг, всичко има граница на търпение” и упрекна “колегите” от Коалиция за България, че са минали всякакви граници. По думите й, недопустимо е за пореден път толерантността, която ГЕРБ проявява и персонално чрез Бойко Борисов, да служи за заявления от типа на „нямаме нужда от вас, не се възгордявайте”.

При което името на Мая Манолова не бе споменато нито един път. Чак до момента, в който Цачева съобщи, че е информирала председателя на парламента Михаил Миков за причината за настроенията в групата на ГЕРБ, а той отвърнал: Не мога да накарам Манолова да се извини”.

По-рано тази сутрин в студиото на bTv Мая Манолова заяви, че в Брюксел Сергей Станишев разговаря на едно ниво и от една позиция с началниците на Бойко Борисов.

“Ако Борисов е отишъл на фотосесия в Брюксел, за да го потупат по рамото, Станишев ще участва във вземането на важни решения на ниво ЕС”, продължи Манолова. И в интерес на истината, успя да заформи почти кухненски скандал с присъстващите в студиото журналисти Илиана Беновска и Соня Колтуклиева. Които, както е известно, не й отстъпват по устатост. Или ако щете – по ораторска дарба.

Така или иначе, от думите на Цецка Цачева стана ясно, че в ПГ на ГЕРБ
са изключително гневни на това, което се случва, но в утрешния ден имат намерение да се регистрират в пленарната зала.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.