ГЕРБ подписа споразумение за толерантна предизборна кампания

ГЕРБ подписа Споразумение за политическа почтеност и толерантност по време на кампанията за предстоящите избори за членове на Европейския парламент, инициирано от гражданско сдружение „ДНЕС“.

Заместник-председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Румяна Бъчварова подписа споразумението, с което потвърди и основните принципи на ГЕРБ за предизборната кампания – прозрачна и честна предизборна борба с визии и идеи, а не с използване на черен ПР, вадене на компромати и очерняне на политическите опоненти, с цел по-ниска изборна активност.

„Ние заявихме първи, че ще провеждаме позитивна, съдържателна и информационна кампания, и уверявам всички партии, че такава кампания дава резултати. Водили сме винаги честна предизборна надпревара и сме били победители на всички избори“, заяви Румяна Бъчварова. По думите й, ПП ГЕРБ като първа политическа сила е длъжна да даде тон и изрази надежда, че този тон ще остане такъв и до края на кампанията. „Европейските избори са избори за България.

Ние гласуваме за една обща листа, която ще представи страната ни в Европейския парламент“, добави Бъчварова и призова партиите, които ще участват в изборите, да се обединят около една обща кауза – достойното представяне на България в Европейския съюз. Бъчварова потвърди заявката на ГЕРБ, че партията ще води градивна и открита предизборна кампания.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.