ГЕРБ подкрепя номинацията на Цветозар Томов за ЦИК

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи в пленарна зала номинацията на социолога Цветозар Томов за член на Централната избирателна комисия от гражданската квота, съобщиха от пресцентъра на партията.
Томов е номиниран от редица неправителствени организации. ГЕРБ подкрепа номинацията на Томов като гарант за честност и прозрачност на предстоящите избори, се изтъква в съобщението.
Доц. д-р Цветозар Томов Томов e български социолог и университетски преподавател, възпитаник на Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски”.
Има докторантура по социология. От 2002 е управител на социологическа агенция „Скала”.
До ноември 2011 г. ръководи катедра “Критическа и приложна социология” в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тогава обявява, че напуска Пловдивски университет като реакция на присъденото наскоро преди това звание „доктор хонорис кауза“ на бившия футболист Христо Стоичков.
„Уикипедия” припомня откритото писмо на Томов до ректора на университета, в което се казва: ”Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет. […] Случаят с г-н Стоичков обаче е връх на тази срамна традиция предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.