ГЕРБ пак напуснаха пленарната зала, но кворумът остана

Депутатите избраха постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. За председател на делегацията беше избран народният представител от ДПС Четин Казак. Депутатът от Коалиция за България Спас Панчев е заместник-председател, а Таско Ерменков от левицата е член на делегацията.

И днес пленарният ден не мина без напрежение. Депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала, след като управляващите отказаха да изберат техен представител за председател на българската делегация в Парламентарната асамблея на НАТО.
 
От ГЕРБ поискаха поименна проверка на депутатите, след което повечето техни депутати излязоха от залата. Оказа се обаче, че има кворум от 124 народни представители от БСП, ДПС, "Атака", както и трима от ГЕРБ и заседанието продължи.

За нейни членове от групата на ГЕРБ бяха гласувани Доброслав Димитров, Валентин Радев и Пламен Манушев.

Парламентът направи промени и в постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарния съюз. Персоналният състав беше попълнен с двама членове от ПГ на ГЕРБ. Цецка Цачева беше избрана за заместник-председател на делегацията, а Менда Стоянова – за член.

В състава на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество бяха избрани за членове от ГЕРБ Галина Милева и Емил Радев. От Коалиция за България беше освободен Пенко Атанасов, а Петър Кънев е председател на делегацията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.