ГЕРБ отново се разграничи от служебното правителство

Служебното правителство не е на ГЕРБ, това е поредната
опорна точка на БСП. Това коментира на специална пресконференция
днес Десислава Атанасова във връзка с изявленията, направени по-рано днес от Атанас Мерджанов, Ангел Найденов и др. представители на ръководството на БСП. Колегата й Ивайло Московски посочи, че звучи като нелепа шега упрекът, че ГЕРБ кадрува в служебното правителство.
Десислава Атанасова посъветва социалистите да престанат да атакуват непрекъснато служебното правителство и да обърнат внимание на вътрешнопартийните си проблеми. Според бившата депутатка от ГЕРБ е недопустимо промените, правени от служебното правителство, да се свързват с партия ГЕРБ.
Десислава Атанасова допълни, че служебното правителство трябва да
използва целия си експертен потенциал, за да се справи с
кризата, в която е оставило страната предишното управление.
Александър Ненков допълни, че бившите управляващи е трябвало да излязат и да обяснят ситуацията, в която оставят страната – в криза и международна изолация, а не да отправят нападки към служебния кабинет и ГЕРБ.
Преди време на страницата си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също категорично отрече каквато и да е намеса на партията му в делата на служебното правителство.

На противоположното мнение са не само представители на БСП, ДПС, АБВ, ББЦ и ПП “Нова алтернатива”, но и редица политически анализатори, както и социолози и политолози.

4 Comments

  1. Това оправдаване постоянно води само до един извод – ГЕРБ са си оплели кошницата. Каквото и да говорят, наместиха си хора по важните постове и ще манипулират изборите!

  2. Да видим дали след изборите, в случай че ГЕРБ спечели мнозинство, дали ще остави назначенията, направени от служебното правителство. Това ще е показател дали си е герберско правителството. Отговорът май отсега е ясен.

  3. Те и да се разграничават е ясно , че си е тяхно. Те затова се разграничават, защото си е тяхно

Leave a Reply

Your email address will not be published.