ГЕРБ откриват кампанията си на 27 април в зала “Армеец”

ГЕРБ ще открият предизборната си кампания за евровота с голямо шоу на 27 април в зала „Армеец” – както постъпиха и в началото на кампанията си за предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 година. Това стана ясно от поканата, която Цветан Цветанов отправи в Брюксел към кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия – Жан-Клод Юнкер – чрез ръководителя на неговия предизборен щаб Мартин Селмайер. Цветанов потвърди направената по-рано от Бойко Борисов покана Юнкер да присъства в София на старта на кампанията на ГЕРБ и уточни датата и мястото.
В белгийската столица Цветан Цветанов и Цецка Цачева участваха в традиционната среща на председателите на ПГ на партиите-членки в ЕНП. При срещите си със съпартийците от ЕНП Цветанов представи водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев. И освен това запозна партньорите си със ситуацията в България в навечерието на евроизборите.
В България не се води адекватна борба с организираната престъпност, контрабандата се е увеличила няколко пъти, приходните агенции не събират приходи, а правителството на президента на ПЕС Сергей Станишев се подкрепя от крайно дясната „Атака”. Това каза Цветанов по време на среща със заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. По думите на Цветанов, „въпреки очевидния провал на правителството на БСП, ДПС и „Атака”, Сергей Станишев излиза и заявява, че ПЕС ще оправи Европа, което е нелогично, имайки предвид ежедневните провали на социалистическото правителство в България”. Ето защо, както и досега, ЕНП в лицето на ГЕРБ в България, е партията, която може да гарантира продължаването на стабилността и сигурността в Европа“, посочи Цветанов. Манфред Вебер изрази увереност, че ГЕРБ ще победи на европейските избори. „Сигурен съм, че ще ги победите, социалистите не са работеща алтернатива за Европа. Имате всички шансове да биете в България и да помогнете Групата на ЕНП в Европарламента отново да бъде най-голямата и да гарантира стабилността в Европа”, коментира Вебер.
Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева заяви пред Манфред Вебер, че за България е важно резултатите от европейските избори да доведат до предсрочни парламентарни избори в страната, които гарантирано ще разместят политическото представителство, както в Народното събрание, така и в страната.
Социалистите могат да си говорят каквото поискат, но по-важното е, че хората разбират какво свърши Европейската народна партия през последните пет години в Европа. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг по време на среща в Брюксел със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, водача на листата на партията за евроизборите през май Томислав Дончев и заместник-председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. По думите на Рединг гражданите на Европа са разбрали, че ЕНП е партията, която показа как страните-членки могат да излязат от кризата и да гарантира сигурността и стабилността в цяла Европа. Цветан Цветанов информира еврокомисар Рединг за безпочвените критики, които председателят на ПЕС Сергей Станишев отправя към ЕНП и десните европейски правителства през медиите в България през последните седмици. Вивиан Рединг пожела успех на Томислав Дончев и на ГЕРБ на предстоящия вот за представители в Европейския парламент през месец май. От своя страна Дончев също пожела успех на Рединг, която ще бъде водач на дясната листа в Люксембург.
Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

3 Comments

  1. Не можеш да влезеш два пъти в една и съща река – всичко тече всичко се променя …
    но това го знаят умните, тиквите, е те са си тикви…

Leave a Reply

Your email address will not be published.