ГЕРБ обявиха кражбата на “ония тефтери” за пошла инсценировка

Кражбата на тефтерчето на Филип Златанов е пошла инсценировка на „Костинброд”-2. Това коментира в парламента на брифинг по темата зам.-председателята на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева. След което попита докога разни сценаристи ще влияят на общественото мнение чрез инсценировки и изтъкна, че от ГЕРБ настояват компетентните органи да предприемат всички мерки за откриването на откраднатите веществени доказателства. Според Караянчева,
това, че е изчезнало веществено доказателство, не означава, че делото трябва да бъде прекратено.

“Българските граждани трябва да знаят истината. Българското общество трябва да види всичко, което уж е записано във въпросното тефтерче на Филип Златанов”, коментира Цвета Караянчева. Тя изрази недоумение защо вещото лице, от чиято кола е открадната чантата с тефтерчето (тефтерчетата?) е съобщило за кражбата цели 24 часа по-късно.

„За нас е необяснимо поведението и отношението на вещите лица по делото към веществените доказателства. Винаги сме декларирали, че нямаме отношение към този безскрупулен опит за удар върху държавността. Настояваме да бъдат изобличени всички сценаристи, които направиха опит да дискредитират българския президент“, изтъкна още Цвета Караянчева.

Искаме делото да не се прекратява, защото ГЕРБ има най-голяма полза от това то да продължи и да се види цялата информация от тефтерчето на Филип Златанов. Това каза на същата пресконференция депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. По думите му, това, което искат от ГЕРБ е да се изкара цялата информация за това какво има в тефтерчето, “защото обществото видя, че се извади само една малка част от него и то именно с цел да се манипулира общественото мнение”.

В момента, в който течеше дело изчезна тефтерче. Същото се получи и с „Костинброд“ 2“, заяви Ненков. Според него, съответните институции са длъжни да направят всичко ноебходимо тефтерчето да бъде намерено.

По-рано днес депутатът от РБ Атанас Атанасов коментира случая с откраднатите тефтерчета със същите думи като колегите си от ГЕРБ, наричайки кражбата “пошла инсценировка”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Отврат. Не е ли ясно на всички, че ЦЦ е организирал кражбата? Как могат да говорят, че това е пошла инсценировка. Управлението на ГЕРБ започна с това, с която завърши първото им правителство. Какво ли още ще измислят? Те така казваха и че вестник Галерия сам се е запалил, че еди кой си се е самоубил, че и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published.