ГЕРБ обявява президентската си кандидатура на 2 октомври

Кандидатът на ГЕРБ за президент е известен, но името му ще бъде обявено до 2 октомври. Това съобщи пред БНТ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. “Президентската ни кандидатура мога да кажа, че вече е ясна. Нашите структури в цялата страна са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно на Изпълнителната комисия”, заяви Цветанов. Според него това забавяне се налага “не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци, правителството, Народното събрание да работят нормално”.

Цветанов съобщи, че на ГЕРБ не е не необходимо да минава през моментите на съгласуване на кандидатурите подобно на БСП, АБВ и Реформаторския блок. “Защото там няма единна позиция. В Реформаторският блок в рамките на 3-4 месеца правят интервюта, събеседвания, за да стигнат до някакво решение”, коментира той и изтъкна, че ГЕРБ е системна партия.

Цветанов обясни, че кандидатът на ГЕРБ трябва да е човек с твърд характер, който се е доказал в управлението. Заяви, че той е достатъчно разпознаваем в европейските столици и е медиатор, който да може да се справи в сложната международна обстановка.

Той оцени мандата на държавния глава Росен Плевнелиев като “изключително труден” и припомни, че на него му се е наложило да съставя две служебни правителства.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.