ГЕРБ обещава десетки хиляди работни места в енергийното саниране на жилища

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев обсъдиха финансовото състояние на държавата и предстоящите предсрочни избори. Срещата бе по инициатива на синдиката и се състоя в Централата на ГЕРБ.
Д-р Тренчев сподели притесненията си относно разпада в енергетиката и тежкото състояние, в което е изпаднал секторът. Председателят на ГЕРБ обясни, че един от акцентите в управленската програма на партията е създаване на мащабна програма за енергийна ефективност на жилищните сгради. „В нея ще бъдат финансирани за първите 2 години многофамилните жилищни сгради със 100 % безвъзмездна помощ. Резултатите ще бъдат видими за хората – разходите за отопление ще намалеят с между 30 и 50 % и ще бъдат разкрити десетки хиляди работни места“, посочи Борисов. Той бе категоричен, че политиката, субсидираща цената на тока, с цел социална политика, е изключително грешна.
Председателят на ГЕРБ и президентът на КТ „Подкрепа“ смятат, че трябва да бъдат предприети незабавни мерки за съживяване на икономиката и възстановяване на спрените еврофондове, защото финансовото състояние на държавата е тежко. Двамата обсъдиха и проблема с Корпоративна търговска банка. Според Борисов, квесторите назначени от БНБ трябва незабавно да излязат с доклад за състоянието на КТБ.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.