ГЕРБ нарекоха “силиконов” изборния кодекс на Манолова

“Това е кодексът на господин Станишев, на госпожа Мая Манолова, нека да бъде ясно, подпрян с малко силикон, с малко ботокс. В тоя, така наречен “силиконов кодекс на БСП”, е на практика е един тюрлю гювеч, разместено е отпред, сложено е отзад, клъцни – срежи, малко ботокс”. Това заяви в пленарната зала депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров при началото на второто четене на изборния кодекс, което започна днес. Както е известно депутатката от левицата Мая Манолова е председател на парламентарната комисия, подготвила проекта за нов Изборен кодекс, както и един от най-големите критици на сега действащия закон, известен и с името “Кодекса на Фидосова”.

Очаквано процедурните хватки и обструкциите от страна на депутати от ГЕРБ започнаха още при гласуването на името на закона. Както и размяната на “неформални” реплики между залата и водещия заседанието.

Освен квалификацията за “силиконовия и с малко ботокс” кодекс, проектозаконът бе окачествен от депутати от ГЕРБ и като “изборен комикс”. И освен това заподозряха, че проектозаконът, чието второ четене върви не е същият, който е обсъждан в комисия, пък и нямало как да се свери дали е така или не е така. На което Мая Манолова припомни на депутатите от ГЕРБ, че текстовете са им раздадени.

“Кодексът на ГЕРБ и на госпожа Фидосова страдаше от такива недъзи, че нямаше как да бъде поправен, та дори с ботокс и с хиорон. Тук беше необходима сериозна пластична хирургия и затова сме представили пред вас изцяло нов вариант”, обясни Мая Манолова, влизайки в предложената от ГЕРБ лексика, характерна за пластичната хирургия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.