ГЕРБ: Кръгът “Хохегер” сатанизира Цветанов

Парламентарната група на ГЕРБ категорично възразява срещу опитите за дискредитиране на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Това се казва в декларация на ПГ на ГЕРБ представена от нейния зам.-председател Цвета Караянчева. От трибуната в пленарната зала депутатката заяви, че целенасочените внушения по адрес на Цветанов, които медийно-политическият кръг „Хохегер“ лансира в публичното пространство през последните 2 години, имат за цел да сатанизират личността му и по този начин да отслабят ГЕРБ на изборите, при които Цветанов традиционно е председател на Националния предизборен щаб на партията.

„И ако публичните манипулации не можаха да отслабят партията, която продължи да печели убедително всички избори, то те категорично създадоха безпрецедентен натиск върху българските институции. Натиск, който ги постави в унизителната позиция да изпълняват повелите на партийните ръководства на Тройната коалиция – БСП, ДПС и Атака, под заплахата от кадрови чистки при неподчинение. Присъдата срещу Цветан Цветанов всъщност бе прочетена от председателя на БСП още в края на март 2013 година”, се посочва в декларацията. В нея се изтъква, че срещу Цветан Цветанов са били използвани всякакви способи, които са целяли да внушат на непредубедените зрители, че той е подслушвал едва ли не всеки български гражданин. „Обществото бе подготвяно месеци наред, че Цветанов е виновен и е въпрос само на процедура, той да бъде осъден за неправомерно прилагане на СРС-та”, посочи Караянчева.

„Като отговорна политическа сила, ПП ГЕРБ категорично не иска да се намесва в работата на независимия български съд. Противопоставяме се обаче на опитите, съдебната система да бъде използвана като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната. Настояваме председателят на парламентарната група на ГЕРБ да получи справедлив процес, съобразен с всички законови разпоредби и процедури”, заяви Караянчева.

От ПГ на ГЕРБ призоваха всички политически сили, както и органите, формиращи общественото мнение в държавата, да проявят обективност и да спрат целенасоченото дискредитиране на един политик, придобило формата на лична вендета, вместо на обективна оценка за работата му. А оценката я дадоха както избирателите, които продължиха да гласуват доверие на ГЕРБ, така и всички външнополитически партньори на България, които продължават да изразяват подкрепата си към партия ГЕРБ и към Цветанов в частност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.