ГЕРБ и ПФ ще обсъждат още как да управляват заедно

Стигнахме до разбирането, че подкрепата на Патриотичен фронт може да се изрази и с подписване на програмата на ГЕРБ за управление от тяхна страна, но не и на цената на персонално участие в следващото управление. Ще продължим да обсъждаме формата за съвместно управление. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след днешните консултации в централата на партията с „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО”.

Ние сме буквално пред едно евентуално подписване на програма за стабилно управление, каза Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичен фронт.

Разговорите продължиха около три часа и половина и от страна на ПФ в тях участваха съпредседателите на коалицията Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и Поли Карастоянова.

Румяна Бъчварова уточни, че програмата за стабилно управление е форма на коалиционен ангажимент, но в нея няма да се фиксиратт кадрови въпроси.
Потвърдено бе, че ГЕРБ и ПФ имат общи или близки позиции по ключови и важни въпроси като КТБ, финансовата стабилност и енергетиката. От ГЕРБ са се съгласили с настояването на ПФ да се направи ревизия на енергетиката, за да може след това да се вземат най-правилните решения.

„Днес обсъждахме 94 конкретни точки в програмата на коалиция „Патриотичен фронт” една по една – много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции”, обясни още Румяна Бъчварова.

Четирите теми, по които ГЕРБ и Патриотичния фронт не постигнаха съгласие по време на консултациите преди седмица бяха бюджетната и данъчна рамка на държавата, националната програма за енергийна ефективност и нейното финансиране, темата за Националната здравноосигурителна каса и пенсионната реформа.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.