Георги Първанов: Върви ужасяваща покупка на гласове

На среща със симпатизанти на АБВ в Ботевград лидерът на формацията Георги Първанов заяви, че в момента наблюдава ужасяващи събития в българския политически живот.

„Става дума за такава покупко-продажба на гласове, каквато няма в цял свят. Тарифата е скочила неимоверно”, коментира Първанов. В тази връзка той призова – когато дадена партия предлага пари за вота – прави опити за покупка на гласове – гласоподавателите да гласуват за всяка друга политическа сила, но не и за същата.

Имам моралното основание да искам президентска република – от десетте месеца на новия парламент, за пореден път коментира Първанов. Той е категоричен, че трябва да започне дискусията и да се проведе референдум по темата.

Първанов коментира, че ако към настоящия политически момент България има президент на място, то държавният глава непременно щеше да разопусне парламента и да назначи нови парламентарни избори. Като един аргументите той посочи неефективната работа на състава на настоящото Народно събрание. „Някой може ли да ми каже колко процента от работното си време уплътняват депутатите? Колко пъти са успели да постигнат кворум? Според мен не повече от 10-15%”. Първанов припомни липсата на кворум и на днешното заседание на НС, заради което то прекрати работата си.

„АБВ вижда своята мисия да обединява останалите политически сили за едно по-добро управление на България”, каза още Първанов.

Снимка: Пресцентър на АБВ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.