Първанов обвини парламента в разпалване на етническо напрежение

Парламентът е първоизточникът на това, което се случва на улицата, заяви в Стара Загора лидерът на АБВ Георги Първанов, цитиран от пресцентъра на формацията. Според президента (2002-2012), именно от парламентарната трибуна твърде често се чуват речи, които пораждат етническо напрежение. По думите на Първанов, едно от най-опасните неща в момента е да се етнизира предизборната кампания – удобен, но твърде опасен начин да се дръпне завесата пред задкулисието.

За резултата от евровота Георги Първанов прогнозира, че АБВ има огромен шанс да бъде трета политическа сила, а това ще извади от ролята на балансьор ДПС и други политически формации.

Листата на АБВ ще бъде построена върху номинациите на силни и утвърдени в областта си личности, без партийни квоти, каза още Първанов.

Георги Първанов коментира и вероятността за избори “две в едно“. Според него предсрочни парламентарни избори, заедно с избори за Европарламент, са малко вероятен сценарий, заради заложения по закон срок за организацията на предсрочен вот. Но в случай на подобна развръзка, той бе категоричен, че АБВ има готовност да се яви и на извънредни избори за Народно събрание.

„Съдбата на правителството е в неговите собствени ръце“, коментира Първанов и допълни, че трябва да се обърне внимание на дейността на парламента – да спрат всекидневните скандали и депутатите да започнат законотворческа работа, особено по важните за държавата политики.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.