Георги Първанов: Имам някого на ум за служебен премиер

Президентът Росен Плевнелиев трябва да сформира служебно правителство в изолирана обстановка, препоръча пред bTv Георги Първанов. Според президента (2002-2012 го) най-добре е служебният премиер да се е занимавал с икономика и да има добра правна култура. „Подозирам, че ще бъде политически неутрален”, заяви Първанов и уточни, че има някого предвид, но не пожела да назове името му.

Георги Първанов е на мнение,  че репликата за покушение срещу Бойко Борисов, поръчано от Ахмед Доган не е изпусната случайно, а по-скоро е част от анти-ДПС кампания на ГЕРБ, подобна на кампанията, която проработи на предишните парламентарни избори.

Такъв документ не е минавал през мен, категоричен бе Първанов. Той изтъкна, че помни сигнал за Сретен Йосич, но името на български политик не е споменавано в него. „Намирам проявата на Борисов за доста необмислена, груба и вредна за България”, коментира Първанов. Според него премиерът по-скоро е изиграл, че губи търпение при подаването на оставката на кабинета. „За него вариантът сега е по-изгоден, той стартира кампанията си с летящ старт”, смята Първанов.

Бившият лидер на социалистите оцени приказките за приноса на БСП за „паленето” на това правителство като твърде преувеличени, но пък левицата била по-готова да управлява от всяка друга партия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.