Георги Марков: Нека Барозу види хладилника на едно семейство

Бившият конституционен съдия Георги Марков огласи пред Нова телевизия желанието си при следващото си посещение у нас председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу да посети поне едно българско семейство, вместо единствено да реже ленти с управляващите.

 Когато дойде на визита, за да реже ленти на метрото, искам да види хладилника на едно българско семейство. Да види, че е празен, каза Георги Марков. Той каза още, че гарантира – след като види как живеят обикновените българи Барозу няма да може да заспи след това.

Георги Марков каза още, че буквално се моли Богу страната ни никога да няма за министър-председател банков чиновник.

 Дянков ни беше достатъчен: Той одра пенсионерите, той наруши Конституцията с това, че само взимаше, а не даваше на хората, той не индексира пенсиите, емоционално изброи Георги Марков. Той упрекна вицепремиерът и финансов министър в оставка, че е работил и направил така, че хората да умират, преди да се пенсионират.

Георги Марков е на мнение, че в България "няма оправяне" със сегашния политически модел.

„Вече нямаме спасител, ще избираме по-малкото зло. Трябва ни нова Конституция. Сегашната е събирана с примери от други европейски страни и не работи. Българският модел е провален. Следва гръцкият – протест на всички срещу всичко”, заяви Георги Марков в ефира на Нова телевизия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.