Георги Колев отказал на ГЕРБ да внесе искането за касиране на изборите?

Шефът на Върховния административен съд Георги Колев е отказал на ГЕРБ да внесе искането им за касиране на изборите, съобщиха пред komentator.bg източници от Позитано 20. Колев, който е кадър на МВР „Георги Димитров“ и се счита близък до ГЕРБ, беше надеждата на бившата управляваща партия да свърши тази работа.
Според юристи единствената възможност за внасяне на искане за касиране на изборите е това да направи парламентарната група на ГЕРБ. Това ще се случи във вторник или в  сряда. Утре от  10 часа е първото заседание на  42-ото Народно събрание.
Мотивите за касиране на изборите, както вече бе съобщено, се пишат от бившия конституционен съдия Георги Марков. Според него има основание вота да бъде обявен за нелегитимен.

Президентът Росен Плевнелиев и главният прокурор Сотир Цацаров вече изразиха мнение, че според тях няма основание за оспорване на предсрочния парламентарен вот. Плевнелиев даже съобщи, че отговорната позиция е да бъде съставен кабинет. Цацаров пък каза, че прокуратурата няма основания да иска касиране на вота и че няма да се възползва от правомощията си.
Срокът за обжалване на вота е седемдневен. А Цветан Цветанов , шеф на предизборния щаб на ГЕРБ вече съобщи, че жалбата за касиране на  вота ще бъде внесена във вторник или най-късно в сряда.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.