Георги Карасимеонов: Правителството в Киев се доминира от умерените сили

Радикалните националисти, обвинявани от Виктор Янукович във фашизъм, не се ползват с особено голямо доверие сред обществото в Украйна. Това коментира за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ политологът проф. Георги Карасимеонов.
Вярно е, че в събитията в Киев голяма роля изиграха тези крайни националисти, с крайно антируски настроения и послания, но ако погледнем реално състава на правителството на Киев те почти нямат никакво присъствие в него, изтъкна проф. Карасимеонов. Той посочи, че правителството в Киев се доминира от умерените сили и най вече от партията на Тимошенко. По думите на проф. Карасимеонов, цялата тази серия от обвинения, която ние чуваме и чухме сега от Янукович, че това са престъпници, това са крайните радикали, нацисти едва ли не, които са завзели властта в Киев, това абсолютно не е верно – в централната власт няма тяхно присъствие. те са по силни в западната част, по силни са на улицата.
Дори и Русия да фактически анексира Крим, тя ще се сблъска с такава реакция в международната общност и с реакцията на собствения си народ, особено в Москва и Санкт Петербург, че и тя вероятно ще съжалява, че е минала границата, прогнозира проф. Георги Карасимеонов. Той е на мнение, че проруски настроените хора в Украйна не са успели да наложат обществено настроение подобно на това в Крим извън полуострова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.