АБВ одобрява ген. Румен Радев за кандидат -президент

Радев поиска спирането на поръчката за тол таксите

Ген. Румен Радев, бивш командващ на ВВС,  е официалният кандидат на БСП за кандидат-президент. Това реши Националният съвет на партията на заседание, продължило до вчера вечерта. С 99 гласа “за” от общо 155 присъствали Радев се впуска в надпреварата за “Дондуков” 2. Неговата кандидатура трябва да бъде одобрена днес и на заседание на ръководството на АБВ. Пред социалистите Радев заяви, че споделя политиката на БСП и че има положително отношение към Русия. Червената кампания ще мине под слогана: “Защото обичаме България”.

Кандатурата на Радев обаче не се приема еднозначно от левицата. Много от социалистите го смятат за човек на лидера на АБВ Георги Първанов, което създава проблем, защото 48% от членовете на БСП не одобряват АБВ. На пленума стана ясно, че срещу Нинова има вътрешнопартийна опозиция,която ще работи срещу нея.

ГЕРБ още нямат кандидат, но имат слоган. Той е:”Работим в интерес на гражданите”. Това реши в сряда Националният предизборен щаб на ГЕРБ, оглавяван от Цветан Цветанов.  Според ГЕРБ, организационната подготовка на кампанията за президентските избори е в ход.  Националният предизборен щаб на ГЕРБ е започнал утвърждаването на областните и общинските предизборни щабове. По график местните щабове трябва да са готови на 31 август.

Утвърден е и окончателният график с датите за провеждане на националната предизборна обиколка на кандидат-президентската двойка в цялата страна. Официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ ще е на 9 октомври 2016 г. и по традиция ще се проведе в зала “Арена Армеец“ в София. Закриването на кампанията ще е на 4 ноември 2016 г. и ще се проведе в гр. Пловдив.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.