Ген. Михов: Некоректно е да мислим за война между Русия и Украйна

Не виждам пряка заплаха за националната сигурност на страната ни от конфликта между Украйна и Русия, коментира по БНТ ген. Михо Михов – бивш началник на Генералния щаб на Българската армия и кандидат за евродепутат от АБВ. Според
Генерала, България бавно и постепенно избистря позицията си по отношение на Украйна и Русия. Михов изтъкна, че страната ни трябва да поддържа и да браним християнството – „това е най-важното в момента”.
Некоректно е да мислим и за война между Русия и Украйна, това е чудовищно, каза още ген. Михов. По думите му, тези народи трябва действително да се вразумят. Според бившия български посланик в Македония, Русия не бива да се страхува толкова, че НАТО е дошло до границите й.
Надявам се, че нашето външна политика тези дни ще се докоригира и ние трябва да поддържаме необходимия баланс, защото ако Русия в някои отношения по военнопромишления комплекс не ни помага разумно и коректно, то Украйна ни помагаше. Във всички случаи ние крепим нашата сигурност към момента на тяхната помощ”, допълни ген. Михо Михов. Той се въздържа от оценки и коменттари дали в момента Русия ни разузнава, защото не е в командните пунктове и няма достатъчно информация.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Като във вица за човекът с непрестанна кашлица, на който му изписали силно разхлабително, и той спрял да кашля …
    Предлагам: 10 руски военнни ракетни бази в САЩ, 10 американски ракетни военни бази в Русс. 10 военни (по 5) чуздо-ракетни бази в Китай. И готово.

Leave a Reply

Your email address will not be published.