Ген. Атанасов: Проверката на МВР по случая “Лясковец” не е обективна

“Изненади след проверката по случая “Лясковец” няма, защото тя е възложена от Инспектората на МВР, а не от безпристрастна институция. Предубедени са тези, които обявиха резултатите”. Това коментира по Нова телевизия бившият шеф на НСС о.р. ген. Атанас Атанасов. “Една седмица преди да приключи проверката, вътрешният министър излезе по телевизията и заяви, че главният секретар не е виновен. Тоест, той от телевизионния екран поръча на Инспектората какви трябва да бъдат резултатите”, поясни Атанасов. Според него проверката не е следвала един основен въпрос, а именно – трябвало ли е да бъде използван специализираният отряд за борба с тероризма за решаването на подобна ситуация? По думите на Атанасов – не.
“Спецотрядът трябва да бъде обучаван за справяне с други ситуации, а не да се занимава с хора с психически отклонения, които би могло с една елементарна операция да бъдат неутрализирани”, изтъкна Атанас Атанасов. Според него отговорността за провалената акция, при която загина един и бяха ранени трима командоси е на главния секретар на МВР, който писмено е разпоредил акцията.
“Трябваше той да си подаде оставката, както и вътрешният министър, който прикрива отговорността на подчинените си. Те си пазят гърбовете”, посочи Атанасов. Според него в момента, в който падне това правителство, ще има нова проверка на случая.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.