Ген. Атанасов предполага, че изчезването на Сертов е битов инцидент

Най-вероятно в случая с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов става дума за битов инцидент. Това предположи в студиото на Нова ТВ депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов, председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Според него има факти, които сочат, че става въпрос за битов инцидент: Сертов е теглил пари и е оставил мобилните телефони у дома.
Атанасов не изключи версията Сертов да знае тайни, които да са опасни за някого и това да е причината за изчезването му. Депутатът не отхвърли и възможността изчезването на бившия шеф на ДАНС да има връзка и с палежа на къщата му в Копривщица преди години.
Възможно е всичко, призна Атанасов, но изтъкна, че полицията е реагирала по правилата и след като е постъпил сигнал за изчезването на Петко Сертов, той е бил обявен за издирване. Най-вероятните версии, по които се работи са отвличане, нещастен случай, самоубийство или напускане на семейството по лични причини.
Във връзка с Петко Сертов ген. Атанасов коментира и състоянието на ДАНС, която определи като “спяща клетка, която се храни от българския бюджет”.
“ДАНС трябва да се преструктурира и трябва да се смени ръководството. Тези хора нямат желание агенцията да изпълнява задълженията си. Ако работеха както трябва, скандалът с КТБ нямаше де се случи”, коментира шефът на комисията по вътрешна сигурност. Атанасов дори е на мнение, че хората на средно ниво в агенцията не докладват на шефовете си информацията, която получават за разследвани лица, тъй като те са свързани с тях.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.