Ген. Атанасов: Орешарски минира цялата държава с “калинки”

Бившият шеф на НСС и настоящ общински съветник от ДСБ ген. Атанас Атанасов вижда злоумисъл, изпълнение на чужди поръчки и вредителство в отказа на премиера Орешарски да подаде незабавно оставка.

„Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата”, обясни пред bTv Атанасов. По думите му „наемникът Орешарски” не подава оставка, за да може в последния момент да се направят назначения, които да да минират цялата държава с „калинки”. Според Атанасов и банковата криза е поредната политическа димка, която се пуска в публичното пространство.

Бившият шеф на контраразузнаването остро разкритикува кадровата политика в спецслужбите и посочи, че в ДАНС подборът и назначенията са под всякаква критика.

„ДПС никога не е кадрувало толкова нагло в сектор „Сигурност”, смята Атанасов. Според него има задкулисен кадрови център между сараите на Ахмед Доган и Библиотекарския университет, където председателят на Ректорския съвет е бившият шеф на VІ отдел на VІ управление на ДС Димитър Иванов. В този ВУЗ щели да се завърнат като преподаватели мнозина от управляващите в момента, прогнозира Атанас Атанасов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.