Ген. Атанасов: КТБ беше срината по поръчка на ДПС

“КТБ беше срината, защото трябваше да бъдат заличени следите от онези схеми на обръчите от фирми на Сараите, през които се смучеха пари от обществени поръчки. КТБ беше банката на ДПС, тяхната пирамида, техните схеми за източване на държавния бюджет”. Това заяви в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 депутатът от РБ Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. По думите му, за съжаление, по-голям успех до момента отбелязват тези, които заличават следите. Според Атанасов КТБ не е фалирала заради вложителите си, а заради раздаването на необезпечени кредити.

Атанасов обвини директно Прокуратурата за сриването на КТБ, тъй като акцията на 13 юни миналата година, когато полиция влезе в офисите на банката и на фирма “Бромак”, е била проведена, без да има оперативна информация.

Да края на месец май ще бъде сключен договор с международна фирма, специализирана в проследяването на финансови потоци и тогава темата с привилегированите влогове ще остане на заден план и ще излезе раздаването на необезпечени кредити, каза Атанасов. Депутатът добави, че една реномирана международна фирма за издирване на пари може да ни даде много сериозна информация – въпросът е тази информация да бъде използвана, а не покрита.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Най-после някой да каже нещата ясно. Цонев го видяхме днес в списъчето на Василев, а уж вчера каза, че не бил ходил. Защо не си подава оставка политик, който лъже нагло, безочливо и то по националната телевизия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.