Ген. Атанасов: Изчезването на тефтерите на Златанов е активно мероприятие

„Изчезването на тефтерите на Филип Златанов e измислена легенда. То има общо с тези, чиито имена са съществували в тефтерите, но са прикрити”. Това заяви в студиото на Нова ТВ депутатът от Реформаторския блок и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.
Според него. Б.Б. и Ц.Ц. нямат интерес от изчезването на тефтерите, което на практика било е насочено срещу тях.

„Информацията, с която аз разполагам, е че с тефтерите са разполагали само някои служители на БОП и следствения отдел на градската прокуратура. В този кръг трябва да се търси какво се е случвало с тефтерите. Това е многопрофилно активно мероприятие, което се разиграва в стила на бившата Държава сигурност”, категоричен бе ген Атанасов. По думите му, първата цел на това активно мероприятие е връщане на обществения фокус върху тефтерите и някои порочни практики от управлението на кабинета „Борисов”, а втората цел е да изчезнат истинските веществени доказателства, защото е станало ясно, че това, което е показано преди година на пресконференцията на прокуратурата не е цялата информация в тефтерите. Атанасов твърди, че е имало прикрити данни, които засягат обществено известни лица.

Едно от нещата, за които се говори е „Д.П“, при което „П” е станало на „10”. Твърди се, че Д.П. е Делян Пеевски, каза още Атанасов. Според него прокуратурата не трябва да е абсолютно независима. Депутатът се аргументира с това, че в България – по негова оценка – се гледат дела и се произнасят присъди без да се представят истинските веществени доказателства, защото някой в прокуратурата е решил да не ги представи.

„Прокуратурата трябва да се извади от абсолютната й независимост. Главният прокурор трябва да се избира от Народното събрание и да бъде под отчета на парламента”, убеден е Атанасов. Според него сегашният главен прокурор е бил избран в нарушение на Конституцията, защото тя изисква той да бъде избран с таен вот, а гласуването беше чрез електронната система, в която всеки може да види кой е гласувал и кой не.

Отговорност за избора на този главен прокурор имат и Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които хвалеха този кандидат публично, каза още депутатът Атанас Атанасов.

На Нова ТВ гостуваха и защитницитее на Филип Златанов.

„Тефтерите никога не са били в съда”, обясни в студиото на „Здравей, България” адвокат на Красимир Манов.
„Няма значение какво казва Златанов, важно е какво има по делото, а по делото има данни за два тефтера, има и ксерокопия на два тефтера”, каза още той.
„Ние като защита на Филип Златанов никога не сме виждали тефтерчетата”, каза от своя страна другият адвокат на Златанов Ирен Славова.
„В никакъв случай кражбата на тефтерите не е в полза на Филип Златанов и това във времето ще се разбере”, категорична бе Славова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.